Image
Nieuws

Dit is 15 jaar Induct

Industriële projecten in de luchttechniek vragen om kennis, aandacht en kunde. Dat is waarom op 11 april 2008 Induct officieel is opgericht als dochterbedrijf van de Vink Groep. Induct ging van start met een team van drie specialisten. Nu, 15 jaar en vele uitdagende projecten, specialismes, nóg meer kennis en teamleden verder, ademt Induct nog steeds het DNA wat er bij de oprichting is ontstaan.

Hoe komt dat? Hoe is het de afgelopen jaren gegroeid tot het bedrijf wat het nu is? En wat staat Induct in de toekomst te wachten? Oprichter Willem Vis, medewerker van het eerste uur Ewoud van de Kasteele, oud-medewerker Andre Zuidhoek en huidig Algemeen Directeur Arjan Wierenga nemen ons mee door 15 jaar Induct.

Start van Induct

Willem Vis, Ewoud van de Kasteele en Andere Zuidhoek, alle drie werkzaam binnen de Vink Groep, waren betrokken bij een groot industrieel project in Amsterdam. De heren waren toe aan een nieuwe uitdaging en wilden werken aan meer innovatieve projecten. Met de overeenkomst dat zij bovengemiddeld interesse hadden in andere soort technieken en meer wilden uitblinken op het gebied van luchttechniek, is eind 2007 het idee voor Induct geboren. 

Eerste projecten, nieuwe klanten en bouw van filterinstallaties

De eerste maanden gaan succesvol van start met direct een aantal mooie projecten. Alle drie de heren weten uit hun eigen netwerk projecten binnen te halen. Projecten in offshore en een groot project in de petrochemie worden via-via binnengehaald.

Het eerste jaar is Induct voornamelijk druk bij een groot project in Amsterdam. Dit project was overgenomen van de Vink Groep. Door slim te calculeren, onderhandelen, plannen en een strakke uitvoer in de eindfase van de bouw, weet Induct dit tot een bijzonder geslaagd project te brengen. Tot de dag van vandaag wordt deze aanpak gebruikt.

Op de locaties bij klanten zijn het monteurs Ron Postma, Paulo Cunha en Carlos Pelengana die vanaf het begin betrokken bij Induct zijn. Zij hebben de eerste projecten opgepakt en met hun inzet fantastische resultaten geboekt.

Al snel begint Induct met de bouw van filterinstallaties en verwelkomt het bedrijf klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Daarmee breidt het werkveld uit met projecten in luchtbehandeling, ventilatie, koeling, verwarming, geurbestrijding, desinfectie, filtering, inblaastechniek, regeltechniek en complete staalconstructies.

“Hedendaags zijn een aantal van onze ‘eerste uurs klanten’ nog steeds aan ons verbonden. Voor hen werken we 15 jaar later nog steeds”, – aldus Arjan.

Verhuizing en projecten in het buitenland

Met steeds meer complexere technische vragen en het begrijpen van alle technische oplossingen, neemt het werk toe en groeit het team hierin mee. Dat leidt tot een verhuizing. In 2011 betrekt Induct de derde verdieping binnen het pand van de Vink Groep.

Induct maakt het verschil door kennis te combineren en het slim bundelen van verschillende technieken. Willem weet met zijn charisma, kennis, overtuigingskracht en probleemanalyses unieke innovatieve projecten binnen te halen. Projecten die normaal tussen de wal en het schip vallen of door de opdrachtgever aan verschillende bedrijven worden uitbesteed.  

In 2013 bezoekt Willem bij toeval een project in Rwanda, Afrika. Dit was uiteindelijk het begin van vele Afrikaanse projecten in de daaropvolgende jaren. Staalconstructies, plafonds, wanden en schone luchtsystemen worden niet alleen in Nederland toegepast, maar gaan de zee over richting Burundi, Congo-Brazzaville, Congo Kinshasa en Nigeria. Verder bouwt Induct in Nederland een grote groentefabriek, enkele offshore projecten en eind 2017 wordt er meegewerkt aan de wederopbouw van een grote fabriek voor kipproducten.

Grote internationale opdrachtgevers

Internationale opdrachtgevers vinden hun weg richting Induct en meer grotere turn-key projecten worden uitgevoerd. Zowel in de voedselindustrie, de farmaceutische industrie als de olie- en gasindustrie.

In 2018 wordt Induct benaderd om mee te denken met een innovatieve manier om klimaat in een verticale tuinbouwopstelling te reguleren. Een uitdaging die Induct met beide handen aanpakt en met succes. Kenmerkend voor Induct, vindt Andre. “Wij springen snel in op de vraag van de klant. Een uitdaging pakken we aan en met veel doorzettingsvermogen en de inzet van het hele team weten we projecten keer op keer tot een succes te brengen. Een van onze sterke punten de flexibiliteit naar de klant toe. Zij weten dat ze gehoord worden.” Deze oplossing is uniek in de tuinbouwsector en daarmee weet Induct weer nieuwe sector te verwelkomen.

In 2019 komt er wederom een grote internationale partij op Induct’s pad voor het bouwen van drie grote fabrieken met innovatieve oplossingen. De jaren die volgen staan in het teken van farmaceutische projecten door COVID-19. Induct levert met haar kennis van gezonde luchtsystemen een mooie bijdrage aan diverse projecten in Leiden en Amsterdam.

Het Induct team groeit

Niet alleen het aantal projecten groeit, maar ook het team breidt zich uit. Waar het in 2008 begon met drie medewerkers op kantoor en drie in de buitendienst, groeit het team ieder jaar met twee tot drie medewerkers. Zowel op het gebied van engineering als uitvoering. Inmiddels bestaat het team uit 22 technici en een buitendienst van 35 medewerkers. Door het toch nog relatief ‘kleine’ team heerst er een huiskamergevoel, wat ook de kracht is binnen Induct. “Door de jaren heen hebben we meer mensen erbij gekregen. Er zitten meer specialismes in huis en teamleden die complexe technieken oppakken. Ondanks de uitbreiding zit iedereen er met hetzelfde gevoel en dat is: ‘schouders eronder, focus op mooie projecten, hands-on-mentaliteit en we doen het samen’. Dat is mooi om te zien na 15 jaar.”- aldus Ewoud. 

Willem Vis draagt dagelijkse leiding over

In 2020 wordt de Vink Groep, en daarmee ook Induct, overgenomen door De Fields Groep uit Amsterdam en wordt er vanuit de Vink Groep een focus op de business aangebracht. In april 2021 wordt de dagelijkse leiding van Induct overgedragen van Willem Vis naar Arjan Wierenga. Arjan is sinds eind 2019 betrokken bij de operationele leiding van Induct en legt vanaf nu de focus op de organische groei en het verder professionaliseren van het bedrijf. Willem blijft nog altijd actief betrokken bij de organisatie en heeft alle ruimte om te doen waar hij in 2008 mee begonnen is, namelijk het bedenken van (technische) oplossingen.

De toekomst van Induct

De komende jaren staan in het teken van geleidelijke groei en blijven werken aan de professionalisering en verbetering van kwaliteit. De focus gaat uit naar food, lifescience en vertical farming. Induct gaat na 15 jaar weer een nieuwe fase tegemoet, maar wel met hetzelfde DNA als waar het 15 jaar geleden mee begon. De kracht zit in de kennis, een sterk team en het enthousiasme voor uitdagende technische oplossingen voor de luchttechniek.

Blijf op de hoogte

Ons laatste nieuws

Image
15 februari 2024

Lead Engineer


Zin in een frisse uitdaging? En vink jij alle skills af? Kom ons team versterken als Lead Engineer bij Induct! Wat ga je doen? Als Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor de aansturing en coördinatie van de engineering en werkvoorbereiding op projectniveau. Je bent voornamelijk betrokken bij onze grootschalige en complexe (internationale) projecten. Binnen het project ben je technisch aanspreekpunt
Lees meer
Vacature Junior Proposal Engineer
15 februari 2024

Junior Proposal Engineer


Ben jij toe aan frisse lucht? En zie je een uitdaging in de kritische luchtinfrastructuur wel zitten? Dan is de functie als Junior Proposal Engineer bij Induct écht iets voor jou! Wat ga je doen? Als Junior Proposal Engineer ben je betrokken bij de sales fase van onze projecten en verricht je ondersteunende werkzaamheden voor het ontwerp- en offerteproces. Je
Lees meer
Vacature Proposal Engineer
12 februari 2024

Proposal Engineer


Ben jij toe aan frisse lucht? En zie je een uitdaging in de kritische luchtinfrastructuur wel zitten? Dan is de functie Proposal Engineer bij Induct écht iets voor jou! Wat ga je doen? Als Proposal Engineer bij Induct ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de klantvragen naar een passende technische oplossing en ontwerp. Op basis van dit ontwerp maak
Lees meer
Vacature BIM Modelleur
12 februari 2024

BIM Modelleur


Er hangt een mooie kans in de lucht! Kom werken als BIM Modelleur bij Induct. Durf jij deze uitdaging aan? Lees snel verder! Wat ga je doen? Als BIM Modelleur werk je zelfstandig het ontwerp van luchttechnische installaties uit naar een 3D model. Op basis daarvan maak je vervolgens werktekeningen. Bij wijzigingen van het ontwerp zorg je ervoor dat deze
Lees meer
Steboma neemt Post-Luchtkanalen-en-Airhome over
12 januari 2024

De Steboma Groep start nieuwe jaar met aankondiging overnames van branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome


Beverwijk, Rosmalen en ter Apel, 8 januari 2024 – Ventilatiespecialist Steboma heeft in december 2023 branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome overgenomen. Met deze overnames groeit de Steboma Groep verder als ventilatiespecialist met een volledig landelijke dekking in Nederland. De overname van Post Luchtkanalen versterkt de activiteiten van de groep verder binnen de niet-residentiële markt, na de eerdere overname van Vink
Lees meer
Kerstfair 2023
29 december 2023

Sprankelende Vink Kerstfair 2023


Ieder jaar organiseert Vink Groep voor alle medewerkers van Vink Systemen, Vink Products, Induct, VSL Air en Vink Groep de Vink Kerstfair. Een fijn samenkomen waar we met elkaar terugkijken op het afgelopen jaar onder het genot van gezelligheid en plezier. Ook dit jaar werd het terrein rondom het kantoor getransformeerd tot feestelijke kerstfair waar alle medewerkers konden genieten van
Lees meer
Image
14 september 2023

Steboma breidt uit in het niet-residentiële segment van de ventilatiemarkt met overname van Vink Groep


Ventilatiespecialist Steboma neemt branchegenoot Vink Groep over van investeerder FIELDS Group.
Lees meer
Image
23 augustus 2023

Partnership between the Vink Groep and Accutrol


Vink Groep will help organizations design, supply, install, and maintain the most energy-efficient facilities within the region’s new and existing critical environments. Danbury, CT, USA ― August 28, 2023 ― Accutrol LLC , the global leader in the manufacturing and distribution of innovative airflow technologies for critical environment airflow control and measurement, announced a new partnership agreement with Vink Groep. Vink Groep is
Lees meer
Image
7 augustus 2023

Supervisor


Ben jij toe aan frisse lucht? En zie je een uitdaging in de kritische luchtinfrastructuur wel zitten? Dan is de functie Supervisor bij Induct écht iets voor jou! Hoe jouw rol eruitziet Als Supervisor ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de montageteams en de realisatie van de montagewerkzaamheden bij onze projecten. Jij zorgt ervoor dat onze projecten op tijd,
Lees meer
Image
7 augustus 2023

Project Engineer


Ben jij toe aan frisse lucht? En zie je een uitdaging in de kritische luchtinfrastructuur wel zitten? Dan is de functie Project Engineer bij Induct écht iets voor jou! Hoe jouw rol eruitziet Als Project Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, de werkvoorbereiding en engineering van onze projecten. Wij zoeken een collega die samen met het projectteam de uitdaging
Lees meer
Image
7 augustus 2023

Specialist Engineer


Ben jij toe aan frisse lucht? En zie je een uitdaging in de kritische luchtinfrastructuur wel zitten? Dan is de functie Specialist Engineer bij Induct écht iets voor jou! Hoe jouw rol eruitziet Als Specialist Engineer ben je functioneel en operationeel verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en engineering van onze projecten. Jouw kennis op het gebied van  luchtbehandeling of, meet- en
Lees meer
Image
1 juni 2023

Eerste Vink Veiligheidsdag


De Vink groep heeft samen met Vink Systemen en Induct een veiligheidsdag georganiseerd, met het thema “Werken op hoogte”. De dag stond in het teken van het vergroten van de betrokkenheid, bewustzijn en het delen van ervaringen op het gebied van veiligheid. De Veiligheidskundige van DKG Safety verzorgde aansprekende presentaties en deelde ervaringen. Er was ook tijd om buiten met
Lees meer
Image
17 mei 2023

Vink’s got Talent


Binnen Vink hebben wij het programma Vink’s got Talent, wat dit jaar in het teken staat van managen van complexe projecten. Maar liefst 12 collega’s van verschillende afdelingen binnen de Vink Groep zijn recent met elkaar op site visit geweest bij een van onze farmaceutische projecten in Sassenheim. Bij dit project draagt Induct zorg voor de luchttechniek van een nieuwe
Lees meer
Image
11 april 2023

Dit is 15 jaar Induct


Industriële projecten in de luchttechniek vragen om kennis, aandacht en kunde. Dat is waarom op 11 april 2008 Induct officieel is opgericht als dochterbedrijf van de Vink Groep. Induct ging van start met een team van drie specialisten. Nu, 15 jaar en vele uitdagende projecten, specialismes, nóg meer kennis en teamleden verder, ademt Induct nog steeds het DNA wat er
Lees meer
Image
30 maart 2023

Nieuwe website!


De verschillende bedrijven binnen de Vink Groep bedenken altijd een optimale oplossing voor uw lucht. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden de luchttechnische infrastructuur binnen uw bedrijf. Op iedere plek, binnen of buiten, overal ter wereld. Continu in beweging Als veel gevraagde partner voor bouwbedrijven, ontwikkelaars, installateurs, industriële afnemers en eindgebruikers staan wij niet stil. Wij zijn continu in beweging. Onze online
Lees meer
Image
29 september 2022

Induct slaat handen in een met Spinning Jenny


‘Een unieke manier van recyclen’, zo wordt het plan van Paula Gerritsen en haar collega’s ook wel genoemd. Na jaren van vooronderzoek en producten ontwikkelen is het nu tijd om het plan te verwezenlijken in een nieuwe fabriek in Nijverdal. Het eindresultaat? Grote hoeveelheden garen gemaakt van gerecycled textiel. De drijfveer achter Spinning Jenny is de ambitieuze zakenvrouw Paula Gerritsen.
Lees meer
PRODUCTIERUIMTE IN NIGERIA
11 juni 2022

Schone productieruimte in bedrijf gesteld en opgeleverd in Nigeria


Wederom hebben wij in opdracht van een grote internationale opdrachtgever werkzaamheden uitgevoerd in Nigeria. In 2019 hebben wij opdracht gekregen voor het bedenken, leveren en monteren van een cleanroom. Eind 2019 is de eerste aangezet gedaan om de bestaande hal om te bouwen tot een schone food safe productieruimte. Het plafond en een deel van de wanden zijn destijds snel
Lees meer
Image
14 maart 2022

Aankomend monteur


Samen met een ervaren monteur werk je door heel Nederland en soms daarbuiten aan mooie projecten. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het monteren van onze complexe luchttechnische installaties. Hierbij staan kwaliteit en het ontzorgen van onze klant centraal. Jij houdt van een uitdaging en hebt er geen enkel probleem mee om je eigen hoofd koel te houden. Dit is in
Lees meer
INDUCT LEVERT BIJDRAGE AAN COVID-19 VACCIN_
13 januari 2022

Induct levert bijdrage aan COVID-19 vaccin


Sinds een aantal weken is een projectteam van Induct bezig met het uitvoeren van verschillende uiteenlopende werkzaamheden bij diverse farmaceutische bedrijven. Deze farmaceutische bedrijven zijn allen drukdoende met de (ver)bouw van laboratoria en andere nieuwe gebouwen en/of ruimtes, om zo het COVID-19 vaccin te kunnen fabriceren. Door de huidige ontwikkelingen omtrent COVID-19 en de ontwikkeling van het vaccin, staan deze
Lees meer
OPLEVERING VOLWAARDIG LAB SYNERGY HEALTH UTRECHT
12 januari 2022

Oplevering volwaardig lab Synergy Health Utrecht


Begin oktober heeft Induct BV een volwaardig lab opgeleverd aan Synergy Health Utrecht BV op een nieuwe locatie in Nieuwegein. Synergy Health Utrecht was begin dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie voor hun laboratorium. Deze hebben ze gevonden in de voormalige Technische Unie vestiging in Nieuwegein. Induct heeft hierbij de schone taak gekregen om het bouwkundig- en installatietechnisch
Lees meer
Image
3 december 2021

(Hulp)Monteur


Functieomschrijving Als monteur ben je verantwoordelijk voor het monteren van complexe luchttechnische installaties met het oogmerk om kwalitatief, kwantitatief, tijdig en op doelmatige wijze de montagewerkzaamheden te waarborgen. Je reist door heel Nederland en incidenteel naar het buitenland. De functie bestaat uit de volgende taken Wij vragen Wij bieden Binnen Induct is volop ruimte voor innovatieve ideeën, wij bieden volop
Lees meer
Image
12 oktober 2021

Geslaagde jubileumdag 50 jaar Vink Groep


Dit jaar bestaat Vink Groep 50 jaar. Een geweldige en historische mijlpaal voor onze Katwijkse organisatie. Ooit door Ed Vink begonnen als smederij en in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler in de markt van montage, productie en handel in luchtkanalen en luchttechnische componenten. Helaas was het in verband met COVID-19 niet eerder mogelijk om dit groots
Lees meer
Image
16 augustus 2021

De preventieve oplossing voor duurzame landbouw


Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het zoeken naar een preventieve oplossing voor duurzame landbouw. In samenwerking met Logiqs B.V. en Luminaid zijn wij bezig met het ontwikkelen van een teeltcontainer met een regelbaar klimaat. Door de jaren heen hebben wij een teeltcontainer ontwikkeld met een oppervlakte van 6m2. Binnen deze container kan er een optimaal klimaat worden gecreëerd
Lees meer
Image
22 februari 2021

Geslaagde VCA hercertificering 2022


In 2020 heeft Induct met succes het VCA-certificaat VCA** 2017/6.0 behaald. Dit jaar zijn wij wederom getoetst op diverse punten van veiligheid, gezondheid en milieu. Deze hercertificering is tevens uitgevoerd conform de nieuwe norm VCA** 2017/6.0. Induct is beoordeeld op deze punten door een extern bedrijf. Hieruit blijkt dat Induct zijn werkzaamheden op een verantwoorde veilige manier uitvoert en is
Lees meer
Image
3 januari 2021

Chef Monteur


Functieomschrijving Als chef monteur ben je (eind)verantwoordelijk voor het monteren van complexe veelal klimaat technische installaties en constructies installaties met het oogmerk om kwalitatief, kwantitatief, tijdig en op doelmatige wijze de montagewerkzaamheden te waarborgen. Je reist door heel Nederland en incidenteel naar het buitenland waar je verantwoordelijk bent voor grote implementaties. De functie bestaat uit de volgende taken Wij vragen
Lees meer
Image
14 december 2020

Vink Groep vindt in FIELDS Group nieuwe partner voor de toekomst


De aandeelhouders van Vink Groep uit Katwijk (Zuid-Holland) hebben hun aandelen verkocht aan FIELDS Group, een ondernemende investeerder gericht op het verder ontwikkelen van bedrijven met potentie. Vink Groep heeft in FIELDS Group een investeerder gevonden die naast kapitaal ook ervaring en kennis inbrengt. De ervaring van FIELDS Group gecombineerd met het bestaande fundament van Vink Groep bieden een uitstekende uitgangspositie
Lees meer
Image
27 augustus 2020

Innovatieve oplossing tijdens COVID-19


Green Bullet Trap, onderdeel van Induct, heeft de oplossing gevonden om geweren te desinfecteren zonder alcoholische ontsmettingsmiddelen te gebruiken. Zo heeft Green Bullet Trap een manier ontworpen waarbij de geweren worden gedesinfecteerd in een paar seconden door UV-C licht te gebruiken! Bij schietverenigingen wordt veel gebruik gemaakt van hetzelfde geweer door verschillende personen. In deze tijd met het gevaar van
Lees meer
Image
12 juli 2019

Onze bedrijfsvideo staat online


Afgelopen maanden is in het geheim hard gewerkt aan een bedrijfsvideo. Met volle trots kunnen en mogen wij nu melden dat onze bedrijfsvideo online staat. Met behulp van deze mooie video wordt in een aantal minuten duidelijk wie wij zijn en wat wij exact doen. Bekijk de video hieronder, wij hopen u een positieve indruk te geven van ons bedrijf.
Lees meer
Image
2 oktober 2018

Open Sollicitatie


Wij zoeken altijd naar enthousiaste, gemotiveerde en innovatieve mensen die mee willen werken aan innovatieve projecten voor grote opdrachtgevers in Nederland en het buitenland! Klaar voor deze frisse uitdaging? We ontvangen graag je sollicitatie! Stuur je CV naar werkenbij@vinkgroep.com of solliciteer direct via onze website. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met onze Corporate
Lees meer
Image
22 februari 2017

Projectengineer/ Werkvoorbereider


Wij zijn Induct, onderdeel van de Vink Groep en gespecialiseerd in klimaatbeheersing en contamination control voor industriële bedrijven. In 2001 zijn wij gestart als specialist in schone lucht, druk-hiërarchie en luchtverdeling voor cleanrooms en laboratoria, echter in de loop van de jaren hebben wij onze activiteiten uitgebreid naar het turn-key afleveren van alle soorten schone ruimtes, compleet met utilities en
Lees meer
Image
12 november 2014

Stage VMBO, MBO & HBO


Wil je next level techneut worden? En doe je opleiding metaal, WTB, engineering of installatietechniek? We hebben regelmatig opleidings- en stageplaatsen beschikbaar. Induct is een erkend leerbedrijf. Als innovatief bedrijf hebben we altijd plaats voor ondernemende studenten die op zoek zijn naar een leuke stageopdracht of leer-/werkplek. Bij ons geen theoretische modellen waar je niets meer van terug ziet, maar
Lees meer
Project: galapagos Leiden
2 januari 2014

Projectleider / projectmanager


Wij zijn Induct, onderdeel van de Vink Groep en gespecialiseerd in klimaatbeheersing en contamination control voor industriële bedrijven. In 2001 zijn wij gestart als specialist in schone lucht, druk-hiërarchie en luchtverdeling voor cleanrooms en laboratoria, echter in de loop van de jaren hebben wij onze activiteiten uitgebreid naar het turn-key afleveren van alle soorten schone ruimtes, compleet met utilities en
Lees meer

Heb je vragen? 

Laat het ons weten!

Kom in contact