Branche

Food

De food industrie is de grootste sector in Nederland. Van huismerkproducten tot de vleesverwerkende industrie en van zuivel tot industriële bakkerijen: de voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. 

De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenbranche gaan snel. De consument verandert, wat gevolgen heeft voor de productie en distributie. Tegelijkertijd moet de keten verduurzamen en staat innovatie niet stil. In deze industrie is schone lucht essentieel voor productkwaliteit en houdbaarheid. Ook is luchtkwaliteit belangrijk voor productiesnelheid en continuïteit van de productie. Daarnaast is energiebesparing een belangrijk aspect voor het ontwerp van de luchttechnische installaties. Induct is de partner voor clean air met een jarenlange ervaring in de voedingsindustrie. Veel (inter-) nationale klanten weten ons te vinden. Het produceren en verpakken van food-gerelateerde producten kan alleen in een schone omgeving, waar bacterievrij en zonder invloeden van buitenaf gewerkt kan worden. Wij hebben voor al uw nutrition industry vraagstukken een passende oplossing. 

Projecten in food

Luchtinstallatie
13 januari 2023

Binnenklimaat babyvoeding producent


De bestaande installatie is aangepast en voorzien van koeling en ontvochtiging, waardoor nu het hele jaar door het binnenklimaat optimaal is. De uitdaging bij dit project was niet de techniek, maar de juist de logistieke operatie was complex. De werkzaamheden moeten immers worden uitgevoerd in een schone productieomgeving, waar ook gewoon door gewerkt werd. Behoudens wat hijsmomenten in het weekend
Lees meer
Bakkerij in Frankrijk
13 januari 2023

Langere houdbaarheid brood


Het afkoelen van verse afbakbroden vindt plaats in een grote carrousel, waarin de broden onder de juiste condities afkoelen in een schone omgeving. Dit laatste is de expertise van Induct en hier heeft Induct een uniek concept ontwikkeld waar door middel van de juiste luchtstromen en met inzet van UV-C technologie het brood precies onder de juiste condities afkoelt. De
Lees meer
Image
13 januari 2023

Klimaatkamer voor broodjes


Hier wordt het brood nadat het steriel uit de oven komt, afgekoeld, gesneden en verpakt. Induct zorgt tijdens dit proces dat het product niet in aanraking komt met invloeden van buitenaf. Totdat de verpakking geseald is, verzorgt Induct een bubbel van 100% steriele lucht om het product. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans het brood te bereiken. Door gebruik
Lees meer
Image
21 december 2022

Werken aan een schone productieruimte in Nigeria


Eind 2019 is de eerste aangezet gedaan om de bestaande hal om te bouwen tot een schone food safe productieruimte. Het plafond en een deel van de wanden zijn destijds snel gerealiseerd in verband met de werkzaamheden van de leverancier van de productie installatie. Na het plaatsen van de productieapparatuur heeft in 2020 heeft het projectteam van Induct de resterende
Lees meer

EFFICIËNT werken

Innovatieve oplossingen

Wij werken in alle verschillende voedingsindustrieën. Van diepvries tot AGF, van dranken tot droog voedsel en de verwerking hiervan.

De kwaliteit van uw product hangt af van ons werk, daarom nemen wij onze taak uitermate serieus. Wij ontwerpen uw HVAC en denken mee met innovatieve oplossingen om uw proces slim in te richten en elke ruimte te benutten.

Certificering en kwaliteit van werken
Voor het ontwerp en uitvoering van industriële installaties werken wij op basis van GAMP-V. Dat betekent dat alle stappen in het ontwerp en uitvoeringsproces vastgelegd worden conform de richtlijnen van de FDA. Voor kwaliteitswaarborging controleren en testen wij alle componenten in de uitvoering op correct functioneren. Per component wordt verslag gedaan in de IQ- en OQ-rapporten. Ook de documentatie is conform de FDA-richtlijnen.

Bekijk al onze projecten

een uniek

Product

Hygiëne
Dankzij de ervaring van Induct in het bouwen van zowel laboratoria, cleanrooms als HVAC installaties kunnen wij de installatie en procesoptimalisatie in elke type bedrijf in de voedselindustrie van A tot Z verzorgen. Wij helpen bij het opstellen van de ruimte-specificaties en adviseren de meest optimale oplossing voor uw proces en HVAC.

Nutrition
Wij engineeren, ontwerpen, leveren en monteren alles, van prefabricage in onze fabriek, tot op locatie bij uw bedrijf. Van huis uit zijn wij engineers van luchtbehandelingssystemen en de luchtkwaliteit is een van de belangrijkste factoren in de nutrition industrie.

Meer weten wat wij doen in deze branche?

Kom in contact en wij helpen!

Meer weten