Branche

Agri & vertical framing

Wat wilt u bereiken in uw gecontroleerde klimaatomgeving voor uw teelt?

Voor het gecontroleerd telen van groenten, bloemen of planten zoekt u een klimaatinstallatie welke volledig controleerbaar is. Van huis uit zijn wij engineers van luchtbehandelingssystemen in de foodindustrie. De luchtkwaliteit is hier één van de belangrijkste factoren. Als er iets niet klopt beïnvloedt dit de kwaliteit van uw product en daarmee de teelt van uw groenten of bloemen.

Recente projecten

kweker in het westland
13 januari 2023

Klimaat voor plantenteelt


Voor een Freesiakweker in het Westland heeft Induct het klimaat voor de teeltkamers gerealiseerd. Freesia’s kunnen alleen bloeien als de daglengte, de temperatuur en de luchtvochtigheid precies goed is. Normaal is dat alleen een periode in het voor- en het najaar. Induct realiseerde met een out-of-the-box systeem een klimaat voor het in lagen kweken van deze bloemen onder perfecte condities.
Lees meer

planbare productie

Optimaal groeiklimaat

Van meerlaagsteeltsysteem tot daglichtloze klimaatcellen.

Door onze jarenlange ervaring en no-nonsense aanpak zorgen wij overal ter wereld voor een optimaal groeiklimaat. In onze eigen Nederlandse productiefaciliteit in Katwijk zijn wij flexibel om uw project op maat en volgens uw planning uit te werken en te installeren op elke mogelijk locatie.

Bekijk al onze projecten

Lucht voor uw teelt

Klimaat omgeving

Optimaal groei-en bloei klimaat
Door het telen in een gecontroleerde omgeving, vertical farm of klimaatcel, bent u verzekerd van een constante en uniforme productkwaliteit. Zonder zorgen over het klimaat, ongeacht de situatie buiten. Dit zorgt voor een optimale planbaarheid van de teelt en zorgt ervoor dat u productiegericht kunt sturen.

Een extra voordeel is ook het efficiënte gebruik van water, energie, arbeid en ruimte. Bovendien heeft u zelf volledige controle over de installatie, welke wij op basis van GAMP-V opzetten. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit optimaal.

Slim en doordacht proces voor indoor framing
Slim ontworpen, met minimale verloren of onbruikbare ruimte voor een optimaal groeiklimaat. Dit zijn naast de installaties belangrijke factoren die uw teelt bepalen. Ook hier geldt: een doordacht ontwerp werkt!

Naast lucht komt er meer kijken bij de bouw van een gecontroleerde teeltruimte. In overleg voeren wij ook deze disciplines uit, samen met uw installateur of onze vakmensen: wanden, deuren, vloeren, doorgeefkasten, voorzieningen als gassen, watersoorten elektra en eventuele andere utiliteiten.

Meer weten?

Wij vertellen graag meer over wat wij doen voor de agri branche!

Meer weten